Gold Clock

Tuesday, April 24, 2012

assalammualaikum...

haaiiii....emmm..xde pe pon nk tulis sbnrnya...huhuhuhu...

ni nk citer psl presentation...yela kena present dlm kels...mcm x biasa kn..hehehe...xde la klu time sekolah dlu setakat 20 30 org aje..ni dok kat U paling skit pon 50 60 org...

gelabah gak la...kena present kat dpn...msa tuh sgn keaddan aku yg x sht nya..demam...present kat dpn...microfon lak x leh pakai..so kena la kuat kn suara tuh..pd hal suara aku mmg kuat pon...hahaha..

haru tu aku x th la knp...aku asyik tersasul aje...dh jd bahan aku nih...kena ejek aje la aku..bengang gak la..tp nbila pk2 blk klakar pon ada...huhuh..

aku dh jd style dak skrg nih...bila ckp "saya" tu dh jd "shaya"...ss tu dh jd double...adoi...malu kot...diaorg x gelak la..tp senyum tuh ada la nmpk kn..byk sgt huruf s yg aku nk kna sebut...haa ambik ko sekali kena tang tu...dh mcm double aje bunyi nya...hahahah...

malu2...abih present tuh..member2 aku pon bahan dok gelak kan aku...hadoi...sabo aje la..but aku enjoy msa aku presnt tuh...blh bina keyakinan diri aku...hahaha

ok la..merapu aje..x best pon kn...aku x reti nk tulih ayat bunga2 nih...

assalammualaikum...=)

Sunday, February 19, 2012

back to normal...

Assalammualaikum.....

hai...ape kabar la ek...hope baik2 aje..xde ape pon nk ckp...mcm biasa la back to normal...perlu meneruskan perjuangan dlm menuntut ilmu yg x pernah abis smpai bila2 pon...

skrg tgh sbok dgn sem baru...mklum la bru bukka sem baru kn...mcm2 la...sbok sna sbok sni...pening sana pening sini....nak2 klu wat jadual tuh...ishhh3... pressure dia lain mcm skit...asyik2 nk clash sbjek aje...kdng2 tuh kita dh susun elok2...pndai aje management p ubah kita nya jadual...dh kena susun balik....klu leh add drop secara on9 xpe la...ni klu x boleh...kena p beratur pnjang2 nak add or drop sbjek tuh...ishh3..kesusahan msa belaja mcm tu la...tp melalui kesusahan itu la yang akan mematangkan kita dlm menguruskan sesuatu yg melibat keputusan dlm hdp kn....

so..ape pon....merungut mcm mna pon...kena lalui dgn hati yg ikhlas....dlu msa mula2 msuk mmg la selalu merungut...org kata x pnh nk bersyukur asyik merungut aje kn...huuhuhu...tp bila dh msuk tahun akhir nih...walau pnt mcm mna pon...org kata dh lali...tu semua akan jd kenangan wat kita nnti..kn...so smpan segala pengalaman tu untuk anak2 anda nnti...biar diaorg th akan kesusahan yg dh mak ayah diaorg lalui...jd kan pengajaran untuk mereka....

ok...la...tata...xde ape dh nk ckp...hehehehe...back to normal life..=)...
Assalammualaikum...

Sunday, January 15, 2012

hai...

Assalammualaikum...

haiii...lama x on9 blog nih kn..x update bolg nih...kih4...tah pape la...sorry la lama x update...

aku sbuk skit...hahaha...sbuk la sgt2...xde la..aku rsa mls dh nk berblog nih...aku deactive la account nih...sekali bila try leh lg upanya...aku pon just follow aje la...

xth nk citer ape kn..pd hal dh lama aku x update blog nih..xde ape yg menarik pon...biasa la skrg nih...still sbuk belaja lg....skrg lam mggu2 last exam...so...caiyok2!! hehehe...harap ok la kali ni kan..amin...

belaja & terus belajar...selagi hdup belaja la...x belajar kat sek, ipta ke ipts ke...kita ttp kena belaja kn...dlm hdop nih mcm2 cabaran & dugaan ok...

hari2 kita akn belajar menda yg baru...so..take it as a challenge in your life ok...

ok la...tata...jumpa lg nnti...Assalammualaikum...

Saturday, March 19, 2011

8 TaHuN......Satu tEmp0H yAng LamA..

Assalammualaikum...

Emm entry kali nih aku nk ckp psl phbungn yg dh aku jalin hampir 8 thun..huhuu..lama kot...setahun aku knl dia...pastu org kata bcnta la kn..kih3...hampit 5 thun aku bcnta ngn dia...tp lastnya xde jdh..kami pts..huhu...dh kat 2 thun gak la aku pts ngn dia...tp sejak kami pts nih...aku rsa dia makin dekat dgn aku...huuhuhu...bru ni aku lost cntact ngn dia...mmg x leh nk cntact langsung....1 hari tu aku teringt sgt2 kat si dia...mklum la bak kata org cnta ptama ssh nk lupakan..kan3....hehehe...tgok2 mlm tu dia cntct aku kat fb...aku hepy sgt2...sbb nya Allah mdgr suara hati ku...terima kasih YA ALLAH kerna KAU mdgr SUARA HATIKU dan memakbulkan doa ku supaya aku dpt cntct dia lg....amin...akhirnya semua dh tjwbkn..


Msti org pelik kn knpa la aku still leh bhubungan dgn dia kn....mklumla..kami dh bjnji yg wlupon kami dh pts kami ttp bkwn..alhmdulillah...kami dpt kota jnji kami tu dgn baik tnpa sebarang mslh setakat nih..alhmdulilah kerana ALLAH memudahkan urusan kami dlm bkawan kn....org msti ckp aku BODO kan sbb blh lg baik dgn dia..itu la kelebihan kami..alhmdulilah wlupun ssh kami ttp cuba yg tbaik wat kami...

Emm ok la..aku nk mkn..lapo..hehehe...aku xth nk tulis ape lg sbnrnya..ape2 pon doakn la hbngn kami ni bkekalan dan harp xde la org yg dngki ngn hbngn kami...mmg la ssh nk lupakn dia..tp dgn masa aku dpt belajar untuk terima dgn hati yg tbuka untuk menerima hakikat hbgn kami setakat KAWAN SAHAJA!!! x lbh dr tu..

OK la...tata...Assalammualaikum...
See U Soon....=)











Friday, March 4, 2011

KepeDihaN Hati!!!!

Assalammualaikum....
Dah lama aku x tulis blog aku nih...hehehe...agak lama gak la...mcm biasa la aku sbuk ngn stdy...eh yeke???ngee....tepuk dada tnya la selera nk mkn ape....hahahaha....oooyeeeeeeeaaaaaaaaahhhh aku nk merepek..hehehe...biasa la jiwa aku tgh kcau kn...ni la cara nk hiburkan hati sndiri...x menyakitkn hati pon....heheheheh.....emmm....knp la manusia ssh nk mhargai sesuatu yg berada d depn mata???bila dh hilng bru la nk terhegeh2 nk mencari....klu aku la..msa tu sorry tu say ssh aku nk terima diri dia lg dlm hdp aku melainkan Allah yang berkehendakkan aku kembali pd dia...itu semua Kehendak Allah so aku sebagai hambanya kena la REDHA dgn ujian dan dugaan dlm hdp aku....
emm klu tgok pic nih msti dh leh fhm kn...hehehe...=)



Tu la kepedihan yg aku alami..sgt skt rasanya..tp aku tabahkan gak hati aku nih...wlupon sukar aku harus kuat...aku xnk dia th aku lemah..yess!!! d akui kdng2 aku tlalu rindukn dia tp aku buang perasaan tu jauh2 sbb aku x nk lg ada perasaan mcm tu lg...hahaha..mcm kejam je bunyi nya tp itu la yg tbaik wat aku...klu dgn cara aku mbnci dia blh wat aku melupakan semua tu terpaksa la aku lakukan semua tu....emmmmm....sanggup kah aku nk lakukan???persoalan ni la yg blega2 kat lam pikiran aku...walau ape pon aku harus kuat...wlupon skt kecewa nih sgt2 menyakitkn hati aku...


tido la best..hehehe


Emm ape kena mengena la kan aku ltk pic tido ni ngn entry aku kali nih..hahaha....mcm x logik je kn...mcm xde kena mngena sgt2 kn...haaa....ce pikir ape kena mngena pic nih ngn entry aku kali nih....hahahaha..korg msti bjk kn...msti dpt teka kn....pd yg dpt teka tu mmg terer la kn....aku ltk pic nih sbb aku nk bila aku tido n bgn dr tido aku dpt lupa semua yg dh terjadi pd aku...supaya aku dpt lupakn kepdihan hati yg aku alami...ngn tido la yg leh membuat aku lupa pd semua tu...msa tdo je la kn msa bgn xde mkna nya nk lupa ingt lg ada...tp sekurg2 nya bila aku tdo aku x perlu ingt tu semua...right????


 
Yg penting aku kena happy...dunia belom berakhir bila kau putuskan aku...lalalalalalalaalalala.....hahahahahaahaha....sempat lg aku menyanyi kn....tp mmg betol pon dunia belom berakhir lg..tu semua dugaan Allah wat hambnya nih...so,aku kena REDHA dan PASRAH dgn ujian dan dugaan Allah ini pd aku....yup!!! aku kena happy..lets by gone,be by gone...ekkkk betol ke ape yg aku ckp tu...hahaha...sng ckp la yg dh lepas tu biarkanlah ia terjadi x perlu d keng lg...


Ok la..aku nk tdo..sgt2 ngntuk nih...hehehe...
tata....assalammualaikum...
see you soon...









Monday, February 7, 2011

PeniPuaN!!!

Assalammualaikum...

emm...dh lama aku x buka blog kn...ni baru ada kesempatan...hari nih punya entry psl penipuan....aku geram btol la....ptt ke aku diamkn diri klu aku th ada org tipu aku???atau aku ptt bongkar kn penipuan dia??haihh...pusing2...klu nk bkawan ngn aku knp perlu menipu???xleh ke nk jujur ngn aku???aku lbh sng bila org jujur ngn aku....tu lbh baik pd aku...dr menipu aku.....eeeeeeee.....geram2....
haihhh...klu aku dpt org tu..aku nk wat mcm ni ke???dok blasah org...hahaha....xptt...mslh x kn setel klu dgn kekerasan kn....kecuali klu dh xde jln penyelesaian...tp nih...aku pon xth nk wat pe...aku mmg x suka org menipu aku...tp aku ni lak jns x smpai hati...wlupon org dh wat mcm2 kat aku...aku still lg blh snypkn diri...biarkn je org wat ape pon...aku x bls pon....baik betol aku kn bila org wat jht ngn aku,aku x bls....hahahaha....xleh blah puji diri sndiri...tp tu la aku...emmm...cuma jgn wat aku mrh..klu aku mrh....tggu la...mmg pedas t.... sabo je la...dugaan hdp aku nih...

mmg aku x suka org menipu aku...tp ada org ckp...mybe se2org tu menipu demi kebaikan....mybe pd aku...tp x kn selamanya nk hdp dlm pbohongn???perlu ke??lumrah kehidupan mmg mcm tu kn....aku ni pon manusia gak..kdng2 blh sabar...kdng2 x leh gak nk bsabar....manusia sntiasa melakukan kesilapan..tp kita blh belajar dr kesilapan tu kn...
Emmm..ukhwah mcm ni la yg aku mahu kn...ikhlas tnpa mharap kn ape2 balasan...xperlu menipu..insyallah klu dh mmg d takdirkn kita mjd kwn kita akn mjd kwn juga..dan ini juga kehendak-NYA...DIA knl kn aku dgn se2org nih dgn cara dia menipu aku...hmmm...aku kena redha dgn semua nih..ni la takdir hdp aku kn...

ok la..daa....aku dh xth k ckp pe...mybe ini la takdir yg ALLAH dh tetapkn untuk aku...so,aku kna terima...ok la..dr aku merapu melalut merepek lg pnjg baik aku out dlu..kang klu ikut kn hati yg panas ni....mahu aku terkuar kata2 yg kurg sdp d dgr...baik x pyh...menambah lg dosa aku nih...ngeee......

Assalammualaikum... =)

Thursday, January 27, 2011

??????

Assalammualaikum.....
 
emmm...dh lma xdpt buka blog....biasalah bz skit stdy kn...hehehe...ye2 je aku nih stdy...hahaha..mmg aku stdy pon...emm..lately nih byk btol mslh yg menimpa aku...biasa la kn nama pon kehidupan yg penuh ngn pancaroba kn...kejap kita kat atas kejap kita kat bwh...kdng2 kita senang kdng2 kita susah....itu la nma nya kehidupan...ape la yg aku bebelkn nih...ngeee....Emmm...ada kah mdiamkan diri tu lbh baik dr bersuara???pd aku yesss....sbb bila kita ckp org x caya ape yg kita ckp tu...sng je bg aku...snyp je...biar dia lama2 dia sedar sndiri....itu pon klu nk sedar la....
Biasa lah....bkn semua org blh terima ape yg kita ckp....biasala manusia tu ego...ada pendirian masing2....bkn nk kata org kn..aku pon kdng2 ego gak....hahahah....x elok btol perangai kn...tp nk wat mcm mna kn...kdng2 pnt gak bila selalu mengalah tp org x pnh nk hargai....lastnya fed up....wat dont know je la....x luak pon klu ko ego pd tmpat nya....but jgn la tlalu tggi sgt ego tu..nanti ada lak org yg bnci kat kita....biasa lah x semua org nih suka kat kita kan....mcm mak aku selalu ckp pd aku " kak manusia ni rambut je sma hitam tapi hati lain2"....so....kat situ kita blh fikir kn dan nilaikn sendiri....kdng2 org yg rapat ngn kita tu yg suka tikam kita dr belakang....emm..tah la...
 
So...ni la rencah kehidupan dlm hidup kita...ada pahit manis masam dan masin nya kehidupan..baru la lengkap kehidupan kita tu....klu manis je x best lak....sntiasa sng xde psng surut dlm khdupan...depend la pd individu yg melalui liku2 kehidupan yg penuh mencabar nih....sma ada mampu @  x...klu x mampu mohon la pd yg Maha Esa agar DIA mengurangkan rasa itu....ok la....out la...ape yg aku bebel pon aku xth...just tulih ape yg aku rsa saat nih je...heheheh....daaa....smpai ketemu lg...
 
Assalammualaikum.....