Gold Clock

Monday, December 27, 2010

bila Aku Xde Keje naK d Wat...

Assalammualaikum..... 
aku x th nk tulis pe sbnrnya pd entry kali..aku xde keje nk wat..aku pon nk mengepek la kat blog aku ni...hahahaha..mcm sengal...keje aku time cuti2 sem ni....
1: keje aku tlg mak kat umah..kms2 umah..msk...
2: keje nya aku dok lyn citer kat tv je...asyik2 tgok tv aje...
3:pastu tdo la klu xde koje nk wat...hahaha..bab ni palin best..nak2 bila ujan pastu tdo...fuh!!!mmg syok ooo....dok bekelubung lam selimut...hahaha..pastu tdo x ingt dunia..ishhh3..ape nk jd ngn aku kn..x senonoh btol..1 kenikmatan dpt tdo...hahahah
4:mlm2 aku dok msj ngn org tsayang..heheheh...hapyyyy time...........
5:klu x msj ngn org tsayang..aku dok lyn novel smpai ke pg....hahahha..aku klu dh lyn novel...x mkn pon x ape....klu citer novel tu best la...klu xbest..mampus aku bca skip2.....hahaha..bg cpt abih...
Ni la keje aku spnjng cuti sem ni...aku bkn kuar umah pon....cehhhh...mcm baik lak.....tp aku mmg mcm ni jrg kuar umah....klu kuar ngn fmily aku la...bru aku g jln2....ngn kwn2 pon aku ssh nk kuar...sbb aku malasssssssss.....hahahaha...org patut time cuti ni la kuar lpk2 ngn kwn2...tp aku jrg..kdng2 aje...itu pon klu aku giler bosn xde ape yg nk d wat....teruk giler aku....hahahaha..mcm  katak bwh tempurung...x kuar umah....tp itu x bmksd aku x ambik th pkembangan luar lngsung...itu nk mampus gamaknya...klu x ambik th  hal luar kn..ngeeeeeeee.....
 Adoiiiiiiiiii....psl x leh upload pic nih....arghhhhh...sje je nk wat aku bengang...ishhh..sabo aje la...ni la jdnya entry aku..xde pic...hahahha...ckup membosankan....nk wat mcm na..line b.band aku mengong...ni pon mujur la aku leh update blog...klu x nk buka pon x lps....lembapp giler line ni..siot tol..nk kata x byr aku dh byr dh.......haiiihhhh...sje bikin aku pns....huhuhuhu...
ok la...papai....aku nk chow...hehehhe...
assalammualaikum.....=)











Thursday, December 16, 2010

Aku AmBiK kAt pesbuk nih!! Wat RenungaN bersaMa...




OK....ni AKu ambik kat pesbuk aku la...aku nk share ngn korg...sbg renungan kita bsma...xde ape2 niat k...just 4 remember to my frenz...
 
Untuk rasa lebih tenang dan tenteram, berhentilah berharap pada orang lain. Sebab kalau kita berharap pada orang, nanti kita akan kecewa apabila harapan kita tu tak ditunaikan.

Kita ni memang biasanya suka sangat meletakkan harapan dan berhajat pada pertolongan orang, terutamanya apabila dalam kesulitan.
Ini silap besar. Islam tak ajar kita berharap pada makhluk.


Islam menyuruh kita hanya meletakkan sepenuh harapan pada Allah. Sebab hanya Allah lah yang dapat membantu kita.  Setiap hari, kita berikrar dalam solat setidak-tidaknya 17 kali mengatakan “Hanya kepada Allah kita sembah, dan kepada Allah sajalah kita mohon pertolongan.”
Habis, apa perlunya lagi kita berharap dan meminta bantuan daripada manusia lain? Sedangkan manusia itu pun berharap pada Allah juga.



Apabila kita berharap pada orang lain, orang yang kita harapkan tu tak dapat tunaikan hajat kita, maka kita pasti kecewa, kita bengang dan kita akan terasa hati. Sedangkan itu semua adalah salah kita. Siapa suruh kita berharap pada makhluk? Itulah akibatnya…



Jadi untuk berasa lebih tenang dan bahagia, BERHENTILAH BERHARAP KEPADA MAKHLUK, sebab itu semua hanya akan menyesakkan dada dan menyakitkan jiwa. Kita pasti akan berasa sedih dan kecewa apabila harapan kita tidak ditunaikan.

Sebaliknya, berharaplah pada Allah. Letakkan sepenuh harapan padaNYA dan yakinlah bahawa Allah pasti akan menunaikan hajat kita. Tak cepat, lambat. Kalau bukan di sini, insyaAllah di akhirat nanti Allah balas.

Kalau pun, Allah tak tunaikan hajat kita, jangan sedih jangan gulana. Anggap sajalah bahawa Allah tak tunaikan hajat kita kerana mungkin disebabkan oleh kelemahan dan dosa-dosa yang kita telah lakukan.

Yang penting, kita kena BERHENTI LAH BERHARAP PADA ORANG LAIN sebab ianya hanya akan mengecewakan hati anda. Percayalah. Saya dah banyak kali kecewa dan berkecil hati, sebab orang lain tak dapat tunaikan harapan saya. Sedangkan semua itu bukan salah mereka. Sebaliknya saya lah yang silap sebab mudah berharap pada orang lain. Akibatnya, saya yang kecewa dan kecil hati tak tentu pasal.


Namun kini, saya hidup lebih tenang dan tenteram. Saya rasa lebih bahagia apabila saya berhenti berharap pada orang. Sebaliknya saya hanya mengharapkan bantuan dan pertolongan Allah pada saya. Saya yakin hanya Allah saja  yang mampu bantu dan tolong selesaikan semua masalah dan tunaikan segala hajat keinginan saya. Alhamdulillah, saya rasa lebih tenang, aman, tenteram dan lebih bahagia….

Mari lah kita sma2 renungkan yee.....Dan selamat beramal...:)
ni untuk diri aku gak..bkn tok org lain je...saling ingt mengingatkan...x gitu...sbb aku kdng2 pon lalai gak..biasalah manusia kn..x luput dr kelalaian...so...sma2 la kita!!!
Assalammualaikum....:)

Wednesday, December 15, 2010

HAti Yg Kau Sakiti..

jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya...

maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

tak ada lagi yang bisa kulakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa



ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
akulah hati yang telah kau sakiti

ku menangis
harus slalu kau tahu
akulah hati yang telah kau sakiti

jgn sesekali kau menyakiti org lain kerna ia pasi akn terbalas juga 1 ari nnti..hargai la org yg berada d dpn mata kamu dgn sebaiknya...bila hati dh tluka tlalu sukar tok d ubati...luka d hati x semudh untuk d sembuhkn bbnding dgn luka d tgn.....hargai la mereka....:)

Saturday, December 11, 2010

KeL3tihaN MenjengaH diRiku TapI Aku H3py!!!




Assalammualaikum...
            fuh!! penat sgguh bdn aku ari ni...dok ngemas brg2 sbb nk blk umah...pehhh!!! pnt siot nk kna angkut brg...dr bwh bawak ke atas...giler pnt...dh la brg2 aku semuanya berat...hehehehe...pdn muka aku kn sape soh bwk byk2 brg...kn dh kena....hehehehe...slh sndiri..ganjaran...so...wat je la kn...mcm x sesuai je kn pic kat atas tu..hehehehe...aku main bubuh je...suka hati aku je....hahahaha...layannn....bdn aku mmg letih giler hari ni.....lma gak aku dok ngemas brg2 aku td...start kul 9pm ni bru je siap...fuhhh!!!msti korg blh bygkn byk mna brg aku bwak....hahahahha....

 muka blurrrr n penattttt

hahahaha....lawak je muka kn..aku ni sbnrnya dh ngntuk..nk tdo..tp tu la xde keje...tu psl aku tulis entry yg tah ape2 ni...hahahaha....emmm....dlm keletihan aku mngemas brg2 ni.....aku ttp happy sbb aku nk blk umah la...cuti...aku rindu giler kat fmily aku...x sbr nk jmpa diaorg....


 home sweet home!!!

aku rindu kat umah n fmily aku...bestnya dpt cuti..dh lma gak la x blk...sebulan...heheheh.....aku x ksh la wlupon aku letih.....yg penting aku dpt blk jmpa fmily tsayang....muah3.....emmm...hope pjalanan aku esok bjalan dgn lancar...amin...


ok la.....
aku nk tdo ngntuk ni ...
daaaaaaaa.....assalammualaikum..nite semua....

Friday, December 10, 2010

Happy tiM3....

Assalammualaikum.....
haiiii...emm this time i want to share my happiness....
hahahaha...aku hapy sgt2 abb exam aku dh abih...fuh!!! lega sgt..akhirnya perjuangan aku selesai juga...time to rest for a while......yaaahoooooooo.....hahahaha....

Aku akan get ready for next sem lak.... bersiap sedia tok sem dpn lak...ape2 pon aku nk rest dlu..emmm...aku dh x sbr nk blk umah ni...heheheeh....fmily aku msti dh tggu aku...

emm.....x lama lg aku akn blk umah..cuti sebulan pastu aku akn berperang blk dgn ilmu demi msa dpn aku....hepy giler exam aku dh abih....smpai kn aku ni stress gara2 exam...tu la sape soh aku stdy last mint....kn dh stress...hahahaha....pdn muka aku kn...ishhhh3....hope everything will be ok....:)

 Hahahha...muka keletihan n kepenatan.....

Setelah btungkus lumus dgn ilmu....ni la jd nya...xpe jnji aku dpt rest jap sblm mulakn yg baru...huhuhuhu....happy2 gak kn...jgn smpai lupa nk dtg U blk dh la....ngeeee....klu x t haru la...i dont know la what happen.....kui4...hope segala ape yg aku usaha kn akan mberikn hasl yg memuaskan aku...amin...
ok laa.....daaaaaaaa......see u soon...
mcm bosn lak entry aku kali ni...hahahaha...kata happy kn....
whatever laa....   
 

Wednesday, December 8, 2010

kecuRangan Dan Penantian


Assalammualaikum....mlm ni aku nk bciter psl curg n penantian...ape yg aku nk tulis pon aku xth g...just ape yg kuar kat kpla otak aku saat ni aku akan tulis la...hope x bosn la ye.. 
Emm mlm ni aku nk ckp psl kecurangan dlm bcnta and whatever la...mula syg bkn main pd kita tp bila dh jmpa yg lain muka kita pon x nk pndng..ape kurgnya kita ni...ada ape yg blh menyebabkn dia jd begitu...sdngkn kita xth pon ape slh kita...emmm...ssh2...kdng2 si pkwe setia si awek yg curg...kdng2 si awek setia si pkwe lak curg..emmm...ssh nk described skrg ni..yg pntg skrg ni adalah hati msng2...aku xde niat nk tuju pd sape2 psl ni..hnya skdr luahan rsa hati aku yg selalu mdgr kish kwn2 aku....aku sndiri pon xth nk komen ape bila kwn2 aku bciter..aku hnya dpt ckp sbr aje...n kuat hdapi nya..ckp mmg sng dr mnggung nya...
penantian.....
Emmm penantian ni pon menyakitkn gak.... dlm dok setia mnunggu ni tiba2 d balas dgn kecurgn..haiiihhhhh x dpt d terima akal kot...x tercapai dek akal mu...cewahhhh...dh mcm lagu elyana lak kn...hahahaha...aku sje tulis ni sbb skrg ni kwn aku tgh luah kn perasaan sdh dia pd aku..huhhhh...geram gak aku bila dgr citer dia ni...menyakitkan hati...mcm2....ni la realiti khidupan zaman skrg ni..aku pon xth la..mampukah aku nk mharungi kehidupan yg semakin mcabar ni....mcm skrg ni la tmpt aku xde air...ssh btol nk wat keje...hahahahah...
aaikkk...psl lak aku msk bab ni lak...hahahaha..mcm sengal gak aku ni...
ishhh...ok la..xde ape lg aku nk tulis...emm...cuma pesanan aku ni...jgn la sesekali kita melukakan hati seseorg itu sbb nya ia akn tbalas balik pd kita suatu hari nanti...
ok.....see u soon...
assalammualaikum....aku hanya insan biasa....
hahahaha...whatever....

Tuesday, December 7, 2010

tiga dara pungutan...n_n

 assalammualaikum........ 
yahabibi yamaulana..gosok gg guna spanar....anta yg bju ungu i2..yg punye kpla yg bju pink itu..dan yg terlebih i2 sape ag klu bkn si kecik..hahahhahaha..bersamaan 07/12/2010 ini anta same kwn2 anta ira n ina menolong anta membuat blog..hehehhe..anta ini femalu sbenrnye..ni 1st time ana buat blog..n ana owg bru dlm dunia blogger ini..ngeee..kami ni tgh tggu last paper tok final exam...tp haram....msng2 x stdy g..th gelak n gelak n gelak lg..hahahaahah......tah ape2 tah...xde ksdrn lngsung...ishhh3...x baik btol...
 we are happy together......
harharharrrrrrr.....ehehhhhhh....ehemmmmmmmm..skang nih turn sy lakkk...of kosslaa ina cute...hahaha...mlam nih???...ntahlaaa>>~tetibe lak p lepak kat blik mek sorng nih.....huhhhh
x tau la nk type pe lagy...but yg surenyer
rr  sy nih baek orngnyerr..huishhhhh..
topik perbualan????...aderlaaaaa...psss~secret orng pompuannnnn...ngiiiii
cute x sayerrrrr........huuuu
ira.hahahhaha....


hahahaha...nk wt mcm mna kn...dua2 kwn aku ni kuat perasan...emmm...nk wt mcm mna kn..nama pon dh kwn...redah je la.....kn3...
daaaaaaaaa.....see u again....
whatever...hehehehhe...:)